Øver ons

Nørthern Lands?

Hey daar, welkom bij onze website! Wij zijn een niet alledaagse naam en een redelijk jong bedrijf, maar dat betekend niet dat onze passie minder is dan andere! Wij zijn gespecialiseerd in het aanbieden van wat wij het mooiste interieur vinden: Scandinavisch interieur.

Onze visie

Iedereen bij Nørthern Lands is ervan overtuigd dat er een immens verschil is in het thuis zijn en het thuis voelen. Iemand die zich thuis voelt is iemand die rust vindt in zijn of haar interieur en die helemaal op zijn of haar gemak is. Scandinavisch interieur ligt exact in dezelfde lijn met dit denken. Daarom willen wij ervoor zorgen dat onze ontwerpen bij zoveel mogelijk mensen terecht komen, zodat iedereen hetzelfde gevoel kan ervaren.

Onze missie

Nørthern Lands is dus weldegelijk gestart vanuit de visie dat ons Scandinavische ontwerpen zo veel rust en gratie uitstralen, dat er een warm gevoel ontstaan vanbinnen. Dat warm gevoel is exact wat we willen bereiken en dat is ons bestaansrecht!

Verder bent u, de klant, altijd de koning. Daarom willen we het voor u zo gemakkelijk mogelijk maken! We hanteren een gratis verzending en gratis retour voor alle producten die jullie bij ons aankopen. Dit doen we omdat we weten dat online aankopen soms een grote stap kan zijn.

Hoe kan je ons herkennen?

Een onderschijdend design en een kenmerkende Ø? Dat is zeker van ons!

Als het gaat om stijl, comfort en echt leer, geef ik altijd de voorkeur aan deze jongens. Dit bedrijf maakt de beste meubels en ze kennen de designgeschiedenis van meubels. Zeer aan te bevelen.

EvelienTessemakers

Net verhuisd naar mijn nieuw appartement en op zoek naar iets natuurlijks om mijn interieur in te richten. Vond deze site en deze mensen zijn eersteklassers op het gebied van stoelen, en hun ontwerpen zijn prachtig. Iedereen moet ze eens proberen.

Sibrenvan de Vosse

Ik moet zeggen dat de ontwerpen en materiaaleigenschappen de beste zijn in de meubilairwereld. Dit bedrijf ontwerpt de meest moderne en toch historische meubels, maar op hun unieke manier. Ik heb deze meubels voor het laatste jaar gekocht en het was gewoonweg perfect.

EefkeWilms

Lees onze wekelijkse blog en leer bij over Scandinavisch design

Alvar Aalto - De Finse Grondlegger van Design

Alvar Aalto - De Finse Grondlegger van Design

Hugo Alvar Henrik Aalto is de beroemdste Finse architect/ontwerper en één van de pioniers van het organish modernisme (zie Blog 20 September 2022). Al van een vroege leeftijd toonde Aalto een interesse in en een aanleg voor de fijne kunsten, en ging architectuur gaan studeren van 1916 tot 1921 aan het Instituut voor Industriële Kunsten in Helsinki. Na het afwerken van zijn studies, werkte Aalto...

Lees verder

Zweden - het sociaal ideaal in design

Zweden - het sociaal ideaal in design

De origine van Zweeds design kan herleid worden naar de 18e eeuw, wanneer koning Gustav III een decoratiestijl initieerde dat gebaseerd was op de Europese stijl. De nadruk hierbij lag op lichtheid, comfort, eenvoud en een gevoel voor ruimte, gebruik makend van pastelkleuren, bleek-gekleurd meubilair en houten vloeren. Deze terughoudende en sobere designs reflecteerden volgens Gustav het Zweeds geloof in het morele heerschappij in bescheidenheid...

Lees verder

De ziel van het Noorden - Finland

De ziel van het Noorden - Finland

Grenzend aan Noorwegen, Zweden en Rusland ligt een van de meest Noordelijke en, geografisch gezien, afgelegen landen van de wereld: Finland. Een groot deel van dit land is bebost met dennen en sparren, het bezit ongeveer 55.000 meren en heeft uitgebreide gebieden van moerasland en rivieren. Het overleven in deze ruwe natuur was niet vanzelfsprekend en de Finnen werden vereist om op een innovatieve manier...

Lees verder

Bekijk onze producten